28 Ocak 2013 Pazartesi

İrmik Helvası

Ben tatlı tarifi vermiyorum o işi neredeyse tamamıyla Pınar'a bıraktım..iddialı olduğum bir konu değil. O müthiş şeyler yapıyor. Hatta öyle ki artık sipariş üzerine çalışıyor. Ama hiç tatlı yapmıyor değilim. Kolay ve çok lezzetli bir klasik olan İrmik Helvası tarifini gururla sunarım...


Malzemeler;
500 gram irmik
2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
125 gram tereyağ
Çam fıstığı

YAPILIŞI
  • Tereyağını eritin
  • Çam fıstıklarını az kavurun
  • İrmiği ekleyin.Yanından ayrılmadan sürekli kavurun.
  • Rengi istediğiniz kıvama gelince şeker ve sütü ayrı bir yerde karıştırıp üzerine dökün.
  • Kapağını kapatıp çekmesini bekleyin.

*Yanına dondurma ile servis edebilir, üstüne hindistan cevizi hatta çikolata sosu bile dökebilirsiniz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder