27 Ocak 2013 Pazar

Meyhane Pilavı


Malzemeler;

2 su bardagi pilavlik bulgur
1 buyuk sogan
1 adet yesil biber
1 tatli kasigi domates salcasi
3 adet rendelenmis domates
2 bardak et suyu (ya da normal su)
1 kasik tereyag
3 yemek kasigi zeytinyagi
2-3 cay kasigi kuru nane
Yarim cay kasigi kimyon
Tuz, karabiber

YAPILISI
  • Zeytinyagi ve tereyag tencereye alinir.
  • Yemeklik dogranmis soganlar ilave edilerek pembelesinceye kadar kavrulur.
  • Dilimlenmis yesil biberler ilave edilir bir iki dakika daha kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz, karabiber ve kimyon ilave edilir.
  • Bir tatli kasigi domates salcasi soganlara yedirilir ve rendelenmis domatesler eklenir.
  • 3-4 dakika fokurdattiktan sonra uzerine ayiklanmis bulgurlar ilave edilir ve karistirilir.
  • Kuru nane de serpildikten sonra et suyu ilave edilerek, pilavin suyu cekinceye kadar pisirilir.
  • Pilav bir sure dinlendirildikten sonra servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder