25 Ocak 2013 Cuma

Kuru Fasulye



Tam bir klasiktir değil mi? Özellikle kış aylarında ne güzel yenir yanına güzel bir pilavla, acı turşuyla..


Malzemeler;

250 gr iyi cins Kuru fasulye 

1 küçük soğan, 
2 parça gerdan kemikli et, 
1 adet yeşil biber, 
domates biber salçası karışımı, 
tuz
karabiber

YAPILIŞI

  • Soğanı küçük doğrayın, yağda ölünceye kadar kavurun.
  • Et ve salçayı ekleyip yeniden çevirin.
  • Kuru fasulyeleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 
  • Üzerini geçecek kadar su ve baharatlarla tatlandırın. 
  • Düdüklü tencerede kaynamaya başladıktan 40 dk sonra altını kapatın.
  • Mis gibi tereyağlı pilavla afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder