12 Eylül 2012 Çarşamba

Palamut Pilaki

Balık sezonunun açıldığını palamutun tezgaha gelmesinden anlarım...Aslında Palamutla İstanbul'a geldikten sonra tanıştım ama samimiyetimi baya ilerlettim diyebilirim...Biraz yağsız bir balık olduğu için genelde herkes kızartmasını seviyor..Bu tarif hem sağlıklı hem de palamudun lezzetini ortaya çıkarıyor...



Malzemeler: 2 adet iri palamut, 2 adet kuru soğan, 1 adet patates, 3 adet domates, 2 diş sarımsak, 2-3 adet yeşil biber, 1 adet limon, kimyon, karabiber, maydanoz, defne yaprakları, 1 çay bardağına yakın zeytinyağ

Yapılışı: Palamutları balıkçıda temizletip, takoz şeklinde (daire biçimde) doğratın. Yıkayıp bir kenara alıp suların süzülmesini sağlayın. Soğanları,patatesi, sarımsağı küçük küçük doğrayıp, zeytinyağında çevirin. Soğanların renginin kahveye döndüğünü gördüğünüz zaman tencerenin orta kısmına palamutları yerleştirin. Üstlü altlı pişirdikten sonra üzerine minik doğradığınız biberleri, domatesleri yayın. Limonun yarısını dilimleyip dizin. Defne yapraklarını da aroma versin diye limonlarla beraber üstüne yayın. Kapağını kapatıp 20 dakika kısık ateşte pişmesini sağlayın. Kapağını açtığınızda  tuz, bol karabiber ve bir tutam kimyonla son dokunuşu yapın. 

Not: Kimyon olur mu demeyin bence bu tarifin olmazsa olmazı..

1 yorum: